Jadłospis
Samorządowe Przedszkole nr 87
 
 
2020-09-21 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb Bonvital, masło 82%, szynka drobiowa, rzodkiewka, sałata zielona, szczypiorek, kakao na mleku 2%. Brzoskwinia - 320 kcal
Obiad:   Rosół na wywarze mięsno warzywnym (seler) z makaronem i zieloną pietruszką.
Pulki drobiowe z piekarnika, ziemniaki, mizeria z jogurtem i koperkiem , kompot wieloowocowy - 450 kcal
Podwieczorek:   Ryż z jabłkami i cynamonem. Woda mineralna z miętą i cytryną - 210 kcal

 
2020-09-22 WTOREK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb Wieloziarnisty, masło 82%, pasta z sera białego i awokado ze szczypiorkiem, kawa Inka na mleku 2%. Gruszki - 330 kcal
Obiad:   Zupa pomidorowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z ryżem i zieloną pietruszką, zabielana (śmietana 12%).
Pierogi (pszenica, jaja) z mięsem i cebulką, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot wieloowocowy - 460 kcal

Podwieczorek:   Actimel naturalny (mleko i jego przetwory), chałka półsłodka (pszenica, jaja) z masłem 82%, woda mineralna z miętą i cytryną - 190 kcal

 
2020-09-23 ŚRODA
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto) , chleb Szefowej, masło 82%, parówka drobiowa, keczup łagodny, ogórek zielony do chrupania. Kakao na mleku 2%. Winogrona - 330 kcal
Obiad:   Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z makaronem i zieloną pietruszką.
Stek wołowy w sosie własnym, kasza pęczak, surówka z ogórka kiszonego i cebuli, kompot wieloowocowy - 450 kcal
Podwieczorek:   Mus owocowy na jogurcie naturalnym (mleko i jego przetwory), płatki kukurydziane. Woda mineralna z miętą i cytryną - 200 kcal

 
2020-09-24 CZWARTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto) , chleb Bonvital, masło 82%, pasta serowo jajowa, rzodkiewka, szczypiorek. Kawa Inka na mleku 2%. Śliwki - 320 kcal      
Obiad:   Zupa grochowa na wędzonych żeberkach z warzywami (seler) i zieloną pietruszką.
Sznycelki cielęco ? wieprzowe, ziemniaki, surówka z pomidora i ogórka zielonego ze szczypiorkiem. Kompot wieloowocowy - 460 kcal
Podwieczorek:   Bułka grahamka z masłem 82% i makrelą wędzoną (ryba), ogórek kiszony. Herbata z dzikiej róży. Woda mineralna z miętą i cytryną - 210 kcal

 
2020-09-25 PIĄTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb wieloziarnisty, masło 82%, jajko na twardo z groszkiem zielonym, szczypiorek, płatki ryżowe na mleku 2%. Herbata z miodem i cytryną. Banany - 330 kcal
Obiad:   Zupa grysikowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z zieloną pietruszką.
Halibut panierowany (ryba), ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty czerwonej z jabłkiem. , kompot wieloowocowy - 450 kcal
Podwieczorek:   Kasza kuskus na mleku 2% z malinami. Woda mineralna z miętą i cytryną - 200 kcal



Przyprawy używane do przygotowania potraw: sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, kminek, zioła prowansalskie, tymianek.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy.

*w jadłospisie zaznaczono składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
(Na podstawie rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

 

 

     
ZŁOTA MYŚL
"Wychowanie dziecka, to nie miła zabawa, a zadanie, w które trzeba włożyć wysiłek bezsennych nocy, kapitał ciężkich przeżyć i wiele myśli ..."

Janusz Korczak  


Samorządowe Przedszkole Nr 87
"Lajkonik"
ul. Spółdzielców 7
30-682 Kraków

Tel: 12 655 -51-97
www.lajkonik87.pl



00091468

Mirosław Kuduk © 2013
  Proszę czekać...  
 
  Proszę czekać...  
 
    

 
 


 

   
Profesjonalny Hosting