Jadłospis
Samorządowe Przedszkole nr 87
 
 
2020-06-29 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb Szefowej (razowy), masło 82%, kiełbasa żywiecka, sałata zielona, rzodkiewka, szczypiorek, kawa Inka na mleku 2% (mleko i jego przetwory). Kiwi.  - 320 kcal
Obiad:   Zupa krem z dyni na wywarze jarzynowym (seler) z groszkiem ptysiowym (pszenica) i zieloną pietruszką.
Spaghetti Bolognese (pszenica, jaja) z sosem mięsno pomidorowym, kompot wieloowocowy - 450 kcal

Podwieczorek:   Mus owocowy na jogurcie naturalnym (mleko i jego przetwory) ? wyrób własny, pieczywo ryżowe, woda mineralna z miętą i cytryną -  200 kcal

 
2020-06-30 WTOREK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb wieloziarnisty z masłem 82%, parówki z szynki z ketchupem, papryka czerwona do chrupania, kawa Inka na mleku 2% (mleko i jego przetwory). Jabłko - 330 kcal
Obiad:   Zupa pomidorowa z makaronem nitki (pszenica, jaja) i zieloną pietruszką, zabielana (śmietana 12%).
Placki ziemniaczane z indykiem. Marchewka tarta z jabłkiem, kompot wieloowocowy - 450 kcal

Podwieczorek:   Galaretka owocowa z serkiem homogenizowanym naturalnym (mleko i jego przetwory). Woda mineralna z miętą i cytryną - 200 kcal

 
2020-07-01 ŚRODA
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb Szefowej (razowy), masło 82%, twarożek (mleko i jego przetwory) z papryką, jogurtem naturalnym (mleko i jego przetwory) i szczypiorkiem. Kawa Inka na mleku 2%. Arbuz. Słonecznik łuskany  - 340 kcal
Obiad:   Zupa grysikowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z zieloną pietruszką.
Pierogi ruskie z cebulką (pszenica, jaja, mleko i jego przetwory) ? wyrób własny, kompot wieloowocowy - 450 kcal  
Podwieczorek:   Bułka grahamka z masłem 82% i makrelą wędzoną (ryby), ogórek kiszony. Herbata owocowa z owoców leśnych. - 210 kcal

 
2020-07-02 CZWARTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb Bonvital z masłem 82%, pasta serowo jajowa z jogurtem (mleko i jego przetwory), szczypiorkiem i pomidorem, kawa Inka na mleku 2%. Brzoskwinie - 330 kcal
Obiad:   Zupa jarzynowa na wywarze mięsno warzywnym (seler) z ryżem i zieloną pietruszką.
Sznycelki cielęco wieprzowe (jaja), ziemniaki, mizeria z koperkiem (mleko i jego przetwory), kompot wieloowocowy - 450 kcal
Podwieczorek:   Babka ucierana (pszenica, jaja) ? wyrób własny. Sok jabłkowy z pierwszego tłoczenia. Woda mineralna z miętą i cytryną. - 220 kcal

 
2020-07-03 PIĄTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb wieloziarnisty z masłem 82%, serek Almette naturalny (mleko i jego przetwory), rzodkiewka, szczypiorek, płatki kukurydziane na mleku 2%. Herbata z miodem i cytryną. Banan - 340 kcal
Obiad:   Zupa koperkowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką. Zabielana (śmietana 12 %)
Makaron (pszenica, jaja) z sosem pomidorowym, cukinią i parmezanem (mleko i jego przetwory), kompot wieloowocowy - 440 kcal
Podwieczorek:   Koktajl truskawkowy na maślance (mleko i jego przetwory) - wyrób własny, chałka półsłodka (pszenica, jaja). Woda mineralna z miętą i cytryną  - 200 kcal

Przyprawy używane do przygotowania potraw: sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, kminek, zioła prowansalskie, tymianek.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy.

*w jadłospisie zaznaczono składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
(Na podstawie rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

 

 

     
ZŁOTA MYŚL
"Wychowanie dziecka, to nie miła zabawa, a zadanie, w które trzeba włożyć wysiłek bezsennych nocy, kapitał ciężkich przeżyć i wiele myśli ..."

Janusz Korczak  


Samorządowe Przedszkole Nr 87
"Lajkonik"
ul. Spółdzielców 7
30-682 Kraków

Tel: 12 655 -51-97
www.lajkonik87.pl



00090233

Mirosław Kuduk © 2013
  Proszę czekać...  
 
  Proszę czekać...  
 
    

 
 


 

   
Profesjonalny Hosting