Jadłospis
Samorządowe Przedszkole nr 87
 
 
2020-06-08 PONIEDZIAŁEK
Śniadanie:    Chleb pszenno-żytni (pszenica, żyto), chleb Bonvital  masło 82%, ser żółty (mleko i jego przetwory), pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku 2 %. Truskawki, morele suszone - 330 kcal
Obiad:   Rosół z makaronem nitki (pszenica, jaja) na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z zieloną pietruszką.
Pulpeciki z indyka w sosie koperkowym, kasza jaglana, mix sałat z sosem, winegret, kompot wieloowocowy - 440 kcal

Podwieczorek:   Grysik na mleku (mleko i jego przetwory) z malinami,  woda z cytryną i miętą -  190 kcal

 
2020-06-09 WTOREK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), chleb graham, masło 82%, szynka ze Spichlerza, rzodkiewka, pomidor, płatki zbożowe na mleku (mleko i jego przetwory), herbata z miodem i cytryną.
Banan - 330 kcal
Obiad:   Zupa grysikowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z zieloną pietruszką.
Pierogi z mięsem (pszenica, jaja), papryka czerwona do chrupania, kompot wieloowocowy -  450 kcal

Podwieczorek:   Jogurt naturalny z truskawkami, chałka półsłodka. Woda mineralna z cytryną i miętą - 210 kcal

 
2020-06-10 ŚRODA
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), masło 82 %, tuńczyk w sosie własnym z twarożkiem (ryby, mleko i jego przetwory), papryka czerwona, kawa Inka na mleku 2 %.
Winogrono - 320 kcal
Obiad:   Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno jarzynowym (seler ) z makaronem (jaja, pszenica) i zieloną pietruszką.
Kotleciki mielony, ziemniaki, mizeria z koperkiem, kompot wieloowocowy.
- 460 kcal  
Podwieczorek:   Bułka grahamka z masłem 82%, serek Almette naturalny (mleko i jego przetwory), rzodkiewka, szczypiorek. Herbata z miodem i cytryną- 220 kcal

 
2020-06-11 CZWARTEK
Śniadanie:    Święto
Obiad:   Święto

Podwieczorek:   Święto

 
2020-06-12 PIĄTEK
Śniadanie:    Chleb pszenno żytni (pszenica, żyto), masło 82%, jajko na twardo, szczypiorek, rzodkiewka, kawa Inka na mleku 2%.
Kiwi - 310 kcal
Obiad:   Krem z brokułów na wywarze mięsno jarzynowym (seler) z grzankami (pszenica, jaja) i zieloną pietruszką.
Makaron (jaja, pszenica) z serem (mleko i jego przetwory), marchewka do chrupania, kompot wieloowocowy.
- 430 kcal
Podwieczorek:   Actimel naturalny (mleko i jego przetwory) drożdżówka z truskawkami. Woda mineralna z miętą i cytryną - 200 kcal

Przyprawy używane do przygotowania potraw: sól o obniżonej zawartości sodu, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, lubczyk, kminek, zioła prowansalskie, tymianek.
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi i gorczycy.

*w jadłospisie zaznaczono składniki, które stanowią substancje powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
(Na podstawie rozporządzenia parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 r.)

 

 

     
ZŁOTA MYŚL
"Wychowanie dziecka, to nie miła zabawa, a zadanie, w które trzeba włożyć wysiłek bezsennych nocy, kapitał ciężkich przeżyć i wiele myśli ..."

Janusz Korczak  


Samorządowe Przedszkole Nr 87
"Lajkonik"
ul. Spółdzielców 7
30-682 Kraków

Tel: 12 655 -51-97
www.lajkonik87.pl



00089635

Mirosław Kuduk © 2013
  Proszę czekać...  
 
  Proszę czekać...  
 
    

 
 


 

   
Profesjonalny Hosting